Nieuws

Geplaatst op: 11 juni 2018

Geplaatst door: Denis van Eijk

Brood bij de barbecue.

Het is nog voorjaar, maar toch is het eigenlijk al weken heerlijk barbecue weer. Lekker buiten zitten met een wijntje, een koud biertje of een sapje. Het hoeft niet allemaal heel moeilijk of bewerkelijk. Gewoon lekker relaxen en je hebt het gevoel dat je op vakantie bent.

Brood erbij

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook lekker brood. Dat vinden wij althans! Traditioneel wordt er bijna altijd stokbrood geserveerd bij de barbecue. En de kids maar stokbrood met kruidenboter eten omdat ze geen geduld hebben totdat de kipspiesjes of hamburgers gaar zijn. Tegen de tijd dat het vlees op tafel komt zitten ze vaak al meer dan half-vol. 😉
Maar wist je dat er nog veel meer brood geschikt is om tijdens een barbecue te serveren? Zelf zorg ik er altijd voor dat ik een paar Breakbroden (wit of meergranen) klaar heb liggen. Voor wie nog nooit ons breakbrood heeft geproefd: het “zit” ergens tussen stokbrood en Turks brood in. Een heerlijk dun korstje en een malse vlezige structuur. Een paar minuutjes afbakken op 200°C en je kunt het op tafel zetten. Maar buiten heb je normaal gesproken geen oven bij de hand. Wat met dit brood ook heel goed kan: eventjes aan beide zijden roosteren op de barbecue. Ook fijn als je maar met een paar mensen bent omdat je dan steeds lekker warm en knapperig brood op tafel hebt.

Desembrood

Krijg je een grote groep eters? Dan is het ook heel leuk om het brood en de salades als buffet te presenteren. Een mandje of kistje met daarin enkele desembroden ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit. Een snijplank en een goed broodmes erbij en je gasten kunnen er zelf plakken afsnijden. Naast de desembol naturel hebben we ook desem meergranen en een versie gemaakt van speltmeel. Ook meergranen twisters passen perfect hierbij.
Brood dat eigenlijk bedacht is voor bij de borrel kun je natuurlijk ook prima bij een barbecue serveren. Olijf-mozzarella en pesto-walnoot brood zijn al zo goed gevuld dat je er eigenlijk niks meer op hoeft te smeren. Ook hiervoor geldt dat het het lekkerst is wanneer je het van te voren even afbakt in de oven (8 minuten op 180°C). Maar je kunt er bijvoorbeeld ook plakken van snijden die je dan weer even op de grill legt.

Wat het ook wordt, ik wens jullie bij deze alvast veel mooie dagen toe en heel veel barbecueplezier!

 

Ben je nog op zoek naar wat recepten? Hier vind je een link voor 5 lekkere dips bij al dit brood.

[ssba-buttons]